Skip to main content

Marcel Bettonville

Visual storyteller

Een goed verhaal neemt je mee, laat je het voelen en erover nadenken. Beeld is daarbij onmisbaar. En die beelden maak ik, met foto’s en films. Ik vertel je verhaal in beeld. Sterk, krachtig en raak. Als visual storyteller maak ik van jullie boodschap, een goed verhaal.

Verbeelden met foto’s en films

Ik ben Marcel Bettonville, fotograaf en filmmaker. Al jarenlang werk ik met verhalen; ik verbeeld ze met foto’s en films. Als ik een script lees, ruw materiaal onder ogen krijg of een concept help ontwikkelen, zie ik de beelden al in mijn hoofd. Een beelddenker dus, maar wel doelgericht.

Sterk en krachtig

De media wordt steeds vluchtiger, in een paar seconden besluit een kijker of het interessant is om te blijven kijken of dat ze doorklikken of wegswipen. Goed beeldmateriaal maken wordt daardoor uitdagender, maar ook steeds mooier!  In mijn werk kom ik snel tot de kern, zo kan ik bijvoorbeeld een script flink inkorten zodat het verhaal krachtiger wordt en mensen blijven kijken. Een boodschap sterk en kernachtig verbeelden, dat is wat ik voor mijn opdrachtgevers doe.

Mijn werk

Sport, gezondheid en welzijn zijn de onderwerpen waar ik warm voor loop. Thema’s die bij mij passen, waar ik persoonlijk ook veel mee heb. Dit zie je terug in mijn werk; van sporters tot de GGD-GHOR en van politici tot scholen. Ik verbeeld het verhaal om mensen te informeren, inspireren of te motiveren. Iets wat ik overigens ook voor andere sectoren en met andere thema’s doe.

Juiste medium, beste resultaat

Een goed verhaal wordt nog beter als via het juiste medium gebracht wordt. En met mijn ervaring weet ik als geen ander wat het juiste middel is om tot het beste resultaat te komen. Van advies tot en met realisatie, ik help je dat resultaat te bereiken.

Luchtig en zwaar

Mijn opdrachten zijn serious business, maar ik benader het graag met wat humor. Een luchtig moment in een zwaar verhaal trekt de kijker nog meer mee. Waar het kan, voeg ik die momenten toe. Zodat het totaalbeeld nog meer aangrijpt.

Wat is jouw verhaal?

Ik maak nieuw materiaal of creëer nieuwe beelden van bestaand materiaal. Vanaf conceptontwikkeling of enkel de uitvoering. Wil je daar meer over weten, of eens kennismaken? Neem contact met me op. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Socials